Despre

Scurt istoric al școlii

Despre începutul funcționării școlii nu avem informații exacte dar este posibil ca până în 1848 școala să-și fi desfășurat activitatea într-o casă particulară. Din documentele de arhivă rezultă că la 15 mai 1862 exista un local de școală care însă se prezenta în condiții modeste.

În anul 1896 existau două școli: Școala primară Nr. 1, aflată în vatra satului Ciocănești și Școala primară Nr. 2, în cătunul Moisești.

Perioada interbelică cunoaște urmările pozitive ale noului context creat de Marea Unire din 1918, crescând și numărul de elevi. Cele două școli primare mixte sunt amintite și la începutul anilor ’40, ca instituții de stat. În anul 1947, Inspectoratul Școlar al Județului Ilfov a decis să înființeze la Ciocănești un gimnaziu unic, mixt, cu două clase.

Trebuie apreciată preocuparea învățătorilor din Ciocănești în colaborare cu sătenii pentru asigurarea condițiilor necesare pentru desfășurarea procesului instructiv-eductiv. Printre iluștrii învățători care au luminat generații de elevi amintim: Georgian D., Martinovici Elena, Hierăsescu Petre, Stănescu Marin, Popescu Constantin, Poenaru Nicolae și Stănceanu Gheorghe.